Het Atheneum Hasselt logo

Gericht werken aan individuele behoeften.

Via externe partners werken leerlingen én leerkrachten aan hun kennis en vaardigheden, in directe verbinding met de wereld rondom. VOKA, Jessa ziekenhuis, PXL, UCCL, UHasselt, Corda, Vlajo, UNIZO: allemaal partners van onze school die de kwaliteit van ons onderwijs in de kern versterken.

Via een sterke individuele leerlingenbegeleiding en flexibele leertrajecten bieden we - naast een brede algemene basis - onderwijs op maat.
Ons professioneel opgeleide team volgt gerichte nascholingen, zodat jij de juiste individuele coaching krijgt.

Het Atheneum Hasselt - Coaching

Studiehulpklas

Elke maandag, dinsdag en donderdag is er de studiehulpklas met 3 begeleiders. Een extra uurtje om te werken aan een efficiënte studiemethode. Een kleine moeite, die een groot verschil kan maken voor je resultaten. Je kan trouwens ook steeds terecht in de naschoolse studie om in alle rust je taken uit te voeren.

Openleercentrum

Heb je behoefte om een stuk leerstof beter onder de knie te krijgen? Of je zit vol energie om ergens in uit te blinken?
Dan is het openleercentrum iets voor jou. Je kan hier zowel tijdens de lesuren als in de pauzes en na school in een stille ruimte rustig werken. Er is ook een vergaderruimte voor groepswerk. Meer dan 20 computer staan tot je beschikking.

Graadevaluatie eerste graad

In de eerste graad creëren we vooral de nodige ruimte voor iedereen om de eindtermen te halen. Het welbevinden van elke leerling staat centraal. Een echte deliberatie volgt pas op het einde van het tweede jaar. De best mogelijke keuzen maken voor jou, daar gaat het om.

"Tijd en ruimte om je kennis bij te spijkeren of om te excelleren"

Flexibele leertrajecten
We willen samen met jou je grenzen verleggen. We gaan zoveel mogelijk het aanbod afstemmen op wat jij nodig hebt of waarin jij kan groeien. Heb je nood aan een extra uitdaging, dan kan je na overleg een flexibel leertraject op maat opstarten.

Het Atheneum Hasselt - leerlingenbegeleiding Het Atheneum Hasselt - leerlingenbegeleiding

Previous picture Next picture Close gallery Tim Vervoort